Produkty

Dáváte přednost majonéze kupované nebo domácí

Dáváte přednost domácí majonéze s ověřenými ingrediencemi nebo dáváte přednost majonéze kupované s přidanými dochucovadly. Určitě je mezi nimi veliký rozdíl. Spousta lidí vám řekne, že by kupovanou nejedli a druhá skupina řekne, že nedají na majonézu kupovanou, že ušetří spoustu času při její přípravě. Začneme tou jednoduší cestou, a proto si řekneme něco o majonéze kupované. Majonézy mají různé složení a kvalitu. Majonézy máme uskladněné buď ve sklenicích. To jsou větší objemy. Zatím co ty menší jsou uloženy v sáčcích. Ve skutečnosti by měla majonéza obsahovat vajíčko a olej, ale tyto produkty jsou většinou doplněny o stabilizátory, které dodají produktu delší trvanlivost. Jejich cena není velká, ale rozhoduje značka a množství.domácí majonéza.jpg
 
Domácí majonéza je úplně něco jiného. Udělat si domácí majonézu není těžké a nezabere nám to moc času. S výsledkem budeme určitě spokojeni. K přípravě základní majonézy nám postačí vejce, olej, sůl. Vejce rozbijeme do vyšší mísy. Šlehač zapojíme do zásuvky a můžeme to spustit. Vejce začneme šlehat na pomalém stupni a za stálého míchání přiléváme po menších částech olej. Rychlost zvýšíme. Majonéza je hotová až se vyšlehá pěkná, nažloutlá, hustá hmota. Tu osolíme a je hotovo. Někdo do domácí majonézy přidává na jemno nakrájenou cibulku nebo kyselou okurku. Dodá majonézy trochu jinou chuť. Můžeme i trochu opepřit, buď černým pepřem, nebo jemnějším bílím pepřem. Do domácí majonézy si můžeme přidat to, co budeme chtít, podle toho co máme rádi. Každý uvítá něco trochu jiného. Může se stát, že bude majonéza trochu řidší, ale to vůbec nevadí.chutné dip.jpg
 
Majonéza se hodí do spousty jídel nebo jako příloha k jídlu. Může nám posloužit do sendvičů, hamburgerů, jako součást pomazánek a salátů, nebo jen tak k hranolkům a grilovanému masu. Může nám posloužit i jako základ dalších dipů. Dobře popřemýšlejte, zda není lepší věnovat trochu času k výrobě domácí lahodné majonéze.